Det här är Jeanette Bohman

Mitt namn är Jeanette Bohman och idag äger och driver jag, tillsammans med min man Skivarps Gästgivaregård i södra Skåne. Jag och min familj och våra 2 springer spaniel Tindra och Maya bor också på gården. Jag började mitt företagarliv 1994 då jag efter 10 år i resebyråbranschen startade en egen affärsresebyrå på Värmdö i Stockholm.

Under mina år i resebranschen blev det många resor till världens alla hörn, jag har rest i alla världsdelar i över 30 länder och jag har bott på flådiga lyxhotell likaväl som jag bott med ryggsäcken som kudde på en strand. De hotell som jag fastnade mest för var de små personliga familjehotellen där man blev sedd som gäst! Det var här drömmen om det egna hotellet väcktes till liv.

IMG_1920

2003 blev jag och min man ägare till Skivarps Gästgivaregård som vi fortfarande driver som hotell, restaurang, festvåning och konferens. Resan på gården har varit lång med både sorger och glädjeämnen, med uppförsbackar likaväl som nedförsbackar på vägen för att komma hit, där vi är idag – ett ställe som erbjuder bra service, bra hemlagad mat och en historisk miljö där vi skämmer bort våra gäster! Med envishet, mod och målmedvetenhet har vi byggt upp den verksamhet vi har idag, något som vi är väldigt stolta över!

Jag har under många år föreläst för ungdomar om företagande, jag anlitas ofta av organisationer och myndigheter, t ex Tillväxtverket, Bolagsverket och Svenskt Näringsliv som talare på olika evenemang som har företagsfrågor i fokus, både nationellt och i andra europeiska länder har jag  anlitats som talare i ämnena företagande, jämställdhet och storytelling. Sociala medier som jag själv är en stor användare av har jag arrangerat kurser i.

Jag har under 2 års tid jobbat som företagsrådgivare på Nyföretagarcentrum Öresund. Det har gett mig själv mycket inspiration och jag fascineras över alla idéer som människor har. Det har även gett mig en stor inblick i vilka hinder man stöter på som nyföretagare i en kommun, det är alltifrån tillståndshantering till att hitta mark att bygga på.

Jag var ambassadör för kvinnors företagande nationellt 2009 – 2015 och i EU 2010 – 2013. Eftersom jag brinner för företagarfrågorna,  jämställdhet och att inspirera andra att starta eget företag var detta ett fantastiskt sätt att synliggöra dessa områden på.

Jag var en av grundarna samt ordförande till företagarnätverket Siw, företagande kvinnor i Skåne som var aktivt 2010 – 2015.

I min egen blogg skriver jag om aktuella ämnen som rör framförallt företagande, jämställdhet och landsbygdsfrågor.
Länk till min egen blogg jeanette-bohman.se

Jag skriver i vår branschtidning Besökslivs blogg om hur livet ter sig som krögare, kock och människa.
Länk till bloggen på Besöksliv

Jag har skrivit  i tidningen Entreprenör om händelser som uppstår som företagare, både glädjeämnen och sorgeämnen!
Länk till bloggen Företagsamt

Boka en av mina föreläsningar så berättar jag gärna mer!

Med vänlig hälsning

Jeanette Bohman

Lämna en kommentar